“Arif” Baba’ya sürpriz doğum günü kutlaması
Arif Develi, dedesi tarafından 1912 yılında Gaziantep’te kurulan Develi Restoran’da henüz 6 yaşındayken çalışmaya başladı. 22 yaşındayken tek başına geldiği İstanbul’daki ilk restoranını Samatya’da açtı. Gaziantep’te 1912 yılında 30 metrekarelik yerde 3 kişiyle başlayan Develi’nin yolculuğu, bugün 1000 kişinin çalıştığı bir restoranlar zinciri olarak devam ediyor.
Develi restoranlarının kurucusu Arif Develi, dün 80’inci yaşını kutladı. Babası Arif Develi’yi ‘yeme içme sektörünün antika sandığı’ olarak nitelendiren oğlu Nuri Develi, onun için sürpriz bir doğum günü partisi düzenledi.
Florya’daki Develi restoranda yemek yemeğe giden Arif Develi, sürpriz partiyle karşılaştı. Partiye Arif Develi’nin eşi Sevil Develi, gelini Tuba Develi, torunları Ela ve Pera Develi’nin yanı sıra İstanbul dışından gelen dostlarıyla akrabaları katıldı.
BABASI İÇİN BELGESEL DE YAPTI
Nuri Develi, doğum günü kutlamasıyla ilgili, “Annemin haberi vardı. Babama birlikte yemek yiyelim dedim. Onun için güzel bir sürpriz oldu. Şehir dışından dostları, akrabaları da geldi. Güzel bir fasıl yaptık. Ailemizin çınarı babam çok mutlu oldu” dedi.
Bu noktada bir hatırlatma yapmak isterim. Nuri Develi, babası için vefa niteliğinde bir belgesel de hazırladı. “Arif Olmak” adlı belgeselde Arif Develi’nin hayatı anlatılırken sanatçılar, aile üyeleri, dostlar ve birlikte çalıştığı ustalar da dahil olmak üzere pek çok kişi anılarını paylaştı.
Arif Develi, kendi deneyimlerini aktardı, hayatından kesitlerle esnaflık ve zanaatkârlığın temelleri anlatıldı. Belgeselin gösterimi geçen yıl Zorlu PSM’de görkemli bir gala ile gerçekleştirildi.
patronlardunyasi.com